luchtfoto Haarlem

Een paar tips voor kopers van een woning

19
jan

Tips voor de koper

Informeer tijdig naar uw financieringsruimte
“Zorg dat u goed weet welke financieringsruimte u heeft voordat u woningen gaat bezichtigen. In het verleden was dat meestal geen probleem, maar dat is veranderd. Vraag uw gilde makelaar om advies over kredietmogelijkheden bestedingsruimte, financieringslimiet etc..”

Leer de wijk kennen
“Dit is eigenlijk een open deur, want iedere makelaar kent de wijk waarin hij opereert doorgaans op zijn duimpje. Toch is het goed om te weten hoe een bepaalde wijk standhoudt in de huidige situatie. Is de wijk waardevast of gaan de prijzen onderuit? Hoe snel worden woningen verkocht? Met dit soort kennis sta je sterker. Uw gilde makelaar kan bij de NVM gedetailleerde informatie vinden over welke wijken traag en welke beter lopen.”

Speel op zeker
“In deze markt heeft u baat bij zekerheid en daar kan de makelaar aan bijdragen. Vraag om een bouwkundig onderzoek, of een technische keuring. Met uw keus voor een gilde makelaar koopt u zekerheid.”

Sta sterk in het onderhandelingsproces

“Uw gilde makelaar weet precies wat er te halen is in de markt. Moet u nu 2 of 4 procent onder de vraagprijs bieden in deze markt? Dat antwoord kan de gilde makelaar geven. Bij het onderhandelingsresultaat speelt hij een belangrijke rol waarmee u veel geld kan besparen.”

Zoeken


Links

Poll

Hoe vind u de nieuwe site
 
Heel mooi   60%  
 
 
Gaat wel   20%  
 
 
Overzichtelijk vormgegeven   20%  
 
 
15 stemmen